De moeilijkste reis in je leven is die van je hoofd naar je hart

Spannend en bijzonder!

Op een prachtige locatie in Opheusden, een bijzondere ervaring! Na ontvangst en een warm welkom, kregen twee andere deelnemers en ikzelf een korte uitleg over wat paardencoaching inhoudt. Spannend, vond ik het. Mijn ervaring met paarden is vrij nihil en ik was benieuwd wat het paard mij zou laten zien. Nadat Waicke, een indrukwekkend mooi paard, uitgeraasd was, mocht ik als eerste de bak ik. Waicke liet veel zien, de coach stelde hierbij de juiste vragen die me bij m'n gevoel brachten en tevens gerust stelde. Ik vond het best spannend allemaal maar nadien had ik een gerust, "vredig" gevoel over me. De coachingssessie met paarden heeft thema's in mijn leven bloot gelegd waar ik mee aan de slag ga. Hier ben ik Nijland paardencoaching erg dankbaar voor. Een ervaring om niet te vergeten!

Marjolein de Wit

Bijzonder!

Mijn ervaring met paardencoaching of wel paardenspiegelen?? Heel bijzonder! Ik heb erg getwijfeld of ik wel de bak in zou gaan, maar dat heeft alles te maken met mijn angst voor paarden. Ik vind het prachtige dieren, maar graag op afstand. Toch heeft mijn nieuwsgierigheid het gewonnen, daarnaast gaf Simone voorafgaand aan de sessie uitgebreid uitleg over wat paardenspiegelen inhoudt en hoe een sessie verloopt. Dit gaf mij genoeg vertrouwen om samen met een paard de bak in te gaan. Sowieso kon ik ten alle tijden zelf beslissen om afstand te nemen van het paard en eventueel de bak uit te lopen. Dit is achteraf niet nodig geweest, maar de prettige begeleiding ook tijdens de sessie zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde. Ik ervaar het paardenspiegelen als een bijzondere gebeurtenis. Na de sessie heb ik alle informatie, dus de signalen die het paard aangaf even \"geparkeerd\". Maar in de dagen daarna vielen puzzelstukjes voor mij in elkaar en heeft het mij veel informatie gegeven zodat ik hier verder mee aan de slag kan.

Mireille

Heel bijzonder en confronterend!

In het begin was ik een beetje terughoudend. Kan dat wel echt. Is dat geen onzin? Alles behalve dat. Toen ik de sessie begon merkte ik al dat het geen nonsens is en dat er met een professioneel oog naar wordt gekeken. Diana heeft mij erg fijn begeleidt. Ik heb er ontzettend veel aan gehad. Er kwamen punten aan het licht waar ik echt mee zit. Ik had me voorgenomen hier niets over los te laten maar ik kon er gewoon niet om heen. Een hele waardevolle ervaring en voor iedereen een aanrader !

Niels Scheurwater

Geen oordeel !

Ik heb ervaren dat het paard je feedback geeft zonder te oordelen. Dit zorgt voor een veilig gevoel waardoor er ruimte ontstaat om eerlijk en open met de coachvragen aan de slag te gaan. De combinatie van interactie met het paard en de coachvragen heeft ertoe bijgedragen dat ook thema’s waar je zelf minder van bewust bent, naar boven komen. Ik vond de wijze waarop het paard deze interne thema’s spiegelt een bijzondere ervaring en een verrijking naast de overige opleidingen die ik heb gevolgd in het kader van persoonlijke groei. (ook als je bang bent voor paarden)

Marco Manders

Geweldige ervaring !

Mijn zus kwam met de mededeling, dat ze mensen zochten om deel te nemen aan een sessie paardencoachen. Ik reageerde meteen enthousiast, omdat ik de relatie mens-dier sowieso al erg interessant vind. Wij werden warm ontvangen met een kopje koffie/thee en natuurlijk het koekje niet te vergeten. We waren met een klein groepje van zo’n 6-7 personen. Daarna volgde een uitgebreide uitleg hoe er te werk gegaan werd. Ik moet zeggen dat ik van tevoren niet wist hoe dicht een paard eigenlijk bij de mens staat qua gevoel. Paarden doen alles alleen maar op gevoel en daar kunnen wij mensen nog wel iets van leren denk ik. Om beurten mochten wij kennismaken met het paard. Samen met het paard in één ruimte en dan maar afwachten hoe het paard zou gaan reageren.Er valt veel af te

lezen aan de houding van het paard. Bijvoorbeeld hoe je in het leven staat en de misschien wel voor jou onbekende blinde vlek. Gaat het paard mij volgen of blijft hij gewoon stilstaan. Wordt hij enthousiast van mij etc. Het was voor mij een geweldige ervaring en zou een volgende keer weer graag aan een sessie deelnemen. Ik zou zeggen doen!! Diana en Simone, nogmaals bedankt voor deze mooi ervaring.

Corien

Confronterend !

Laatst werd ik gevraagd gastcliënt te zijn bij een sessie paardencoachen. Dit was een heel bijzondere en indrukwekkende ervaring. Je staat in de manegebak alleen met het paard, afwachtend wat er gaat gebeuren. De coach vertaalde de houding en reactie van het paard naar mij als client. De aanwijzingen die het paard gaf waren voor mij heel herkenbaar en confronterend. Ik ben me echt van deze punten bewust maar ze werden extra bevestigd door de reactie van het paard. Heel bijzonder. Daarna heb ik nog vier andere sessies gezien met hetzelfde paard. Heel mooi om te zien dat iedere sessie weer anders is en dat het paard ook andere dingen laten zien. Ieder mens heeft zo zijn eigen balast en dat werd goed gespiegeld door het paard. Als je zelf niet goed in je vel zit of steeds met dezelfde problemen kampt is dit een mooie methode om je weer verder te helpen. Het paard pikt de energie van je op en je kunt gewoon niets verborgen houden voor het paard. Heel bijzonder.

Lucy Kieboom

Leerzaam !

Gisteren voor de tweede keer een sessie paardencoachen gehad. Ik vond het de eerste keer al erg indrukwekkend maar dat was het nu ook weer. Dingen die in je onbewustzijn spelen worden door het paard zichtbaar gemaakt. Een leerzame ervaring! Het helpt zeker om onderliggende problemen duidelijker te krijgen voor jezelf en het draagt bij aan de verwerking van gebeurtenissen. Diana en Simone zijn goed op elkaar ingesteld en geven direct dat vertrouwde gevoel dat je nodig hebt om jezelf open te kunnen stellen. Ze hebben mij met behulp van het paard duidelijke inzichten gegeven.

Maaike Tijssen

Stop met denken !

Ik had het geluk een vriendin te hebben die mij meevroeg naar een sessie paardencoachen. Gekscherend zei ik al; misschien kan het paard mij zeggen wie ik nu echt ben !

Eenmaal in de bak met een loslopend paard, kwam er onzekerheid. Doe ik het wel goed? Opvallend is dan dat het paard me er direct op wees dat ik alles met mijn hoofd doe. En ja, dat klopt. En zo klopte ook wat het paard nog meer aangaf. Eigenlijk bevestigde het paard precies hoe ik mezelf ook zie. Dus helaas geen openbaring voor een nieuwe persoonlijkheid, maar wel een teken om te stoppen met denken over van alles en te accepteren dat wat ik vind ook zo is. Grappig en geruststellend. Ik vond het erg leuk om te doen, dankjewel Simone.

Carrine de Graaf

Alle maskers af !

Vorig jaar stelde een vriendin aan mij voor om een keer deel te nemen aan een sessie

paardencoachen. Nieuwsgierig als ik ben, zei ik direct ja. Ik had geen idee wat ik me erbij voor moest stellen, maar ik hou erg van dieren en geloof in de sterke band tussen mens en dier. Benieuwd wat zo’n ontmoeting met een paard met mij zou doen ging ik redelijk onbevangen, zonder angst en met enthousiasme naar Opheusden voor een sessie. Bij aanvang werd ons groepje hartelijke ontvangen door de coaches en iedereen maakte even kennis met elkaar. Dat ging allemaal heel gemoedelijk, de sfeer was goed. Er werd helder aan ons uitgelegd wat paardencoachen precies inhoudt.

Het paard werd aan ons voorgesteld, mijn enthousiasme werd alsmaar groter en ik stond te popelen om het mooie friese paard Waicke te ontmoeten. Ik ging niet als eerste de bak in dus voor mij en de rest van de groep een mooie gelegenheid om rustig een eerste indruk op te doen. Het was heel fascinerend om de interactie tussen mens en paard te zien. Het heeft iets magisch. Op iedere deelnemer reageerde Waicke totaal verschillend, heel mooi om te zien. Vooral het effect van de reactie van het paard op de deelnemer, het spiegelen dus.

Wat ik zelf heb ervaren is dat het paard echt jouw gevoel (weer)spiegelt, alsof alle maskers af zijn gevallen. Je kunt je achter niets verschuilen, het paard merkt het toch wel op. Voor mij was dat gevoel angst. Best confronterend vond ik dat. Maar de paardencoach, in mijn geval Simone, helpt je door dit proces heen, stelt je vragen en laat je vooral ervaren. De kracht van het ervaren is heel sterk. Simone heeft echt de tijd genomen om mij goed te begeleiden in dit proces, ook met de nodige aftercare. Alles is in het werk gesteld om mij met een mooie positieve ervaring naar huis te laten gaan. En dat is gelukt! Ik wil iedereen adviseren om deel te nemen aan een sessie paardencoachen. Een mooie ervaring die veel inzichten geeft.

Cora van Ingen

Bizar !

Vol onwetendheid ging ik met een vriendin mee naar het paardencoachen. Zelf ben ik heel bang voor paarden dus terughoudend was ik zeker. Maar… het was echt een positieve ervaring. Alles werd goed uitgelegd en op het moment dat je de bak ingaat helpt de coach je goed bij je eventuele angst voor het paard. Wat het paard je laat zien, dat is toch wel een heel bijzonder moment. Je gevoel wordt echt gespiegeld, dat is gewoon bizar. De coach vertaald de reactie van het paard en zo krijg je een duidelijk beeld. Bij mij ging Waicke meteen met haar snuit naar mijn hart. Bijzonder, want ik heb jaren hartklachten gehad. En zo liet Waicke nog meer dingen zien die bij mij aansloten en wat mij vervolgens thuis toch aan het denken heeft gezet. Ik heb het beleven van andere sessies als erg bijzonder ervaren. Iedere sessie is weer anders. Ik vond het een hele mooie ervaring met goede begeleiding en echt een aanrader voor iedereen.

Anoniem

Snel Resultaat

Onbekend met het fenomeen paardencoaching kregen wij de kans om hiermee kennis te maken. Zonder echte coachvraag en met uiteenlopende verwachtingen gingen we het avontuur aan. Als team hebben we onze sterke en zwakke kanten, we waren erg nieuwsgierig of deze naar voren zouden komen. Een warm welkom maakt dat we enthousiast aan de eerste opdracht begonnen. Lastig......onze zwakken kanten werden meteen duidelijk. Een tweede opdracht geeft ook veel herkenning en daarin voelen we ook dat datgene wat ons sterk maakt, naar voren kwam. Een avond is te kort om met specifieke punten aan de slag te gaan maar prima om inzichten te krijgen. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en we gaan al anders om met onze \"zwakheden\". Zo snel resultaat hadden we niet verwacht. Dank voor deze verrijking dames van Nijland Paardencoaching !

Corrie Baars, Vivent